Stacks Image 3332

Kreativ Flyt

Kreativ selvutfoldelse og Kontakt improvisasjon.

Sattva Kunstterapeutisk Institutt (SKTI) har i 20 år utdannet kunstterapeuter i Tromsø. Fra mars 2017 vil våre utdanninger i sin helhet avvikles på Auskin Kreative Senter - AKS i Nord Trøndelag. I den anledning feirer SKI 21 år, i nye lokaler sentralt i Norge, med kurset Kreativ Flyt. fra 3. - 6. august 2017

Kurset er en undersøkelse av kontakt improvisasjon i dialog med kreative uttrykk. Dette er det første, i en rekke nye
åpne forløp, hvor vi inviterer eksterne undervisere for å bidra inn i SKI prosessorienterte og kreative uttrykk. Dans, seksualitet, kropps-terapi, shibari, sandplay, fotografi og film m.m.

Vår første underviser er Sarka Prikrylova. Hun underviser i kontakt improvisasjon sammen med Kian som underviser i kreativ flyt med maling og mindfullness, og Therese i kroppslig-sanselig kontakt.

I Kreativ Flyt undersøkes kontaktpunktene i og mellom mennesker. Hva forbinder oss med verden og hva vekker ulike former for kontakt i oss? Hvor slutter individualiteten og hvor begynner det kollektive. Undervisningen foregår i en flytende prosess mellom kontakt improvisasjon, meditasjon, kropps-sansning og maling.

Vi undersøker hvordan kontakt og tillit til kreativiteten kan fordypes i synergi mellom bevegelse og
maling. Kurset er prosessorientert; den enkeltes umiddelbare erfaringer i prosess - er avgjørende for at vi skal finne det vi søker på det personlige plan, og i gruppen som helhet.

Kreativ selvutfoldelse baseres på kunstterapeutiske metoder med formål å undersøke temaer i egen psyke, igjennom bruk av kreative medier som lyd/musikk, tegnekritt, maling o.l. Målet er å frisette tilgangen til iboende ressurser, glede, inspirasjon og kreativitet.

Kreativ Flyt er et selvutfoldelses- laboratorium hvor det er trygt å utforske ukjente aspekt i egen kropp, bevissthet og psyke.

Undervisningen er på norsk og engelsk, oversettelse ved behov.

Om kontakt Improvisasjon

Er en invitasjon til å utforske kropp og sinn, gjennom direkte og fysisk kontakt med andre, ved hjelp av kontakt improvisasjon (CI). Kontakt Improvisasjon er en improvisert danseform som er basert på kommunikasjon mellom bevegelige kropper i fysisk kontakt og deres forhold til de fysiske lovene som styrer bevegelser;
img-087
tyngdekraft, fart og treghet. CI er som en bevegelig massasje som kan nå flere lag; lag av fysisk art, følelsesmessig og spirituelt. Til sammen vil vi se på ulike forhold i bevegelse ved hjelp av eksperimentelle, kreative og lekne metoder. Det vil, som resultat, springe frem spontane dialoger som spenner fra stillheten til høyenergiske utvekslinger.

For ikke å glemme tre viktige handlinger vi alle kan gjøre:

Å se og bli sett
Å føle og å bli følt
Å bevege og å bli beveget.Undervisere:

Pic 2
Sarka Prikrylova
er en tsjekkisk-født og Berlin-baserte bodyworker, yoga lærer, internasjonal retreat og workshop organisator og tantrisk terapeut med erfaring fra, og en lidenskap for, kroppens mekanikk, bevegelse, dans, kampsport og bevisst seksualitet. Hun liker å inspirere og dele ulike perspektiver ved å leve livet til menneskene rundt henne.IMG_2581 2
Kian Sloth Falck
er underviser på Sattva Kunstterapeutisk Institutt i prosesorienterte kunstterapi, meditasjon og drømmearbeid. Han er inspireret av C. G . Jungs psykologi og livssyn og undervisningen er et resultat av dette. Å arbeide med polariteten i psyken, hvordan tilgodese motsatsenes mulighet. Meditasjonsundervisnigen baseres på undervisning av Jes Bertelsen og egne erfaringer, kurs, og retreater fra dager til måndter.IMG_2568
Therese Ninti Falck
Er faglig ansvarlig og lærer på SKI. Har undervist prosessorientert jungiansk kunstterapi siden 2003 og arbeidet som terapeut i 25 år. Jungiansk kunstterapi og meditasjon har gitt henne redskaper til utfolde tillit og frihet i livet, og dette brenner hun for å gi videre. Hun har en stor glede av å støtte menneskets kapasitet til å hele seg selv i felleskap, derfor arbeider hun først og fremst i og med grupper.Støttelærer og tilrettelegger:

18071_1078158370732_6972924_n 2
Mona Sand
Diplomert kunstterapeut og underviser på Sattva Kunstterapeutisk Institutt siden 2008. Eier og leder Auskin Kreative Senter - AKS. Mona har kreativiteten som omdreiningspunkt i livet, som treskjærer og billedkunstner og i kommunikasjon med det ubevisste i kunstterapeutisk arbeid. AKS er fundert på Monas ønske om å gi mennesker mulighet til å utforske det kreative potensiale.

unknown

Dato: 3. - 6. august

Pris:kr. 2200,-

Ledige plasser.


Fortløpende påmelding.

Faktura sendes ut ved tildelt plass, når den er betalt er plassen bekreftet. Ved avmelding senest 4 uker før kurset, betales kursavgift minus et beløp på 500,- tilbake. Ved avmelding senere en 4 uker før kurset betales ikke kursavgiften tilbake.

Losji 1400,- i dobbel og tremannsrom.
(sengetøy, kan leies og betales ved ankomst, kr. 100,-) Kost 900,- Frokost, lunsj og middag.

Kost og losji betales senest 8 uker før kurset. Faktura sendes fra AKS. Ingen tilbakebetaling ved avmelding senere en 6 uker før kurset.

Totalt kr: 4500,- inkl overnatting og mat.

Alle deltakere er med på å lage frokost og lunsj samt oppvask en dag. Vegetarmiddag kjøpes ferdig laget.


Undervisnings tid Torsdag til Lørdag.
10:00 - 13:00
15:00 - 18:00
20:00 - 21:30

Søndag 10:00 - 13:00.


Auskin Kreative Senter - AKS,
Vukuveien 971, 7660 VUKUStacks Image 305
AKS - Auskin Kreative Senter - Vukuveien 971. 7660 Vuku - Norge - Orgnr: 971 040 262 - Telefon: 911 74 987