2021

Alkymi retreat

Å samle dugg

kr. 4900,-

Dette er et retreat med fordypning i det indre parforholds helende resurser. Gjennom rytmisk dans med feminine og maskuline ressurser trenes evnen til å møte det som oppstår med den samme vennlige holdningen, slik at både flyt og stagnasjon kan gi næring til det som er vesentlig for oss.

Det grunnleggende arbeidet som er lagt ned i kolben igjennom videreutdanningen i kunstterapi. Kolben som ytre speilbilde for den indre virkelighet, er en solid støtte dette arbeidet som Jung kaller individuasjonsprosessen og Jes Bertelsen anbefaler som basis for dypere spirituelt trening.

Retreat-undervisningen gir hver enkelt mulighet til å gå videre i sin prosess med fokus i meditativ fordypning, kreativ dialog med kolben og deling i gruppen.

Det introduseres nye energi øvelser fra Bob Moores skattkammer som støtte til økende indre sentrering i væren og gjøren.

Vår alkymiske kulturarv gir symboler og arketypisk struktur via Mutus Liber, en alkymisk billedsymbol bok fra 1677, og dette arbeidet deles over tre år:

2020: Å samle dugg

2021: Å vekke det som ikke lever

2022: Å føde seg selv

Alle tre retreat kan tas enkeltstående.

Retreatene holdes hvert år i mai eller juni, og er åpen for alle som går på Videreutdanning V eller har gått Videreutdanning II-IV ved Sattva Kunstterapeutisk Institutt.

Internatets retreat-rammer favnes av rytmisk stillhet, healing og kropps-øvelser, faste alternerende med enkel mat og te/kaffe.

therese

Therese N. Falck

underviser

Er faglig ansvarlig og underviser på Sattva K. I. Har undervist prosessorientert jungiansk kunstterapi siden 2003 og arbeidet som terapeut i 30 år. Jungiansk kunstterapi og meditasjon har gitt henne redskaper til utfolde tillit og frihet i livet, og dette brenner hun for å gi videre. Hun har stor glede av å støtte menneskets kapasitet til å hele seg selv i felleskap.

Nytt retreat 2021

Ankomst tirsdag fra kl 16:00
Retreatet starter tirsdag kl 17:30
Avsluttes søndag kl 13:00


Mat: 
Lett faste deler av dagene, en hel fastedag og mat som lages i felleskap. kr. 700,- betales til matkassen første dag.

Depositum kr. 2450,- betales ved tildelt plass. Restbeløp på kr. 2450,- betales 6 uker før kursstart.

Å samle dugg
Å vekke det som ikke lever
Å føde seg selv